Financial lease Audi A3

De Audi A3 staat net als de andere modellen van Audi al jarenlang garant voor kwaliteit, innovatie, comfort en klasse. In het ruime assortiment van Audi kan elke autorijder een passende auto vinden. Of je nu van sportieve auto’s houdt, een gezinsauto zoekt of graag een steentje wil bijdragen aan een beter milieu door volledig elektrisch te rijden. De Audi A3 is een compact familievoertuig met een groot aanbod aan motoren. Wil je meer weten over een Audi A3 leasen? Lees dan snel verder.

De Audi A3 wordt sinds 1996 geproduceerd en was in eerste instantie gebaseerd op het Volkswagen Groep (PQ34) platform. Hetzelfde platform als voor de Audi TT, de Volkswagen Golf, de Volkswagen Caddy, Volkwagen Touran, SEAT Leon, SEAT Toledo en Skoda Octavia werd gebruikt. Deze auto betekende voor Audi zijn terugkeer naar de productie van compacte familie voertuigen. Dit was zo’n groot succes dat de Audi A3 in 2013 werd verkozen tot Auto van het Jaar van het tijdschrift “What car?’. Een jaar later riep het tijdschrift de auto zelfs uit tot World Car of the Year.

De nieuwste generatie van de Audi A3 heeft een aantal bijzondere kenmerken, waarvan de multi-collision rem een van de belangrijkste is. Deze rem dient als noodsysteem en legt de auto bij eerste impact volledig stil. Zo worden verdere aanrijdingen voorkomen en word je veiligheid een stuk beter gewaarborgd. Dit is niet het enige wat ervoor zorgt dat je zo veilig mogelijk bent. Radars aan de voorkant van de auto detecteren mogelijke aanrijdingen en gevaar. Momenteel is de A3 beschikbaar als driedeur (TFSI sedan), vierdeur (Sportback) en een vijfdeur. Welk model kies jij?