Veelgestelde vragen

Hier vind je direct antwoord op al je prangende vragen over leasen. Ons doel is natuurlijk om een zo duidelijk mogelijke website te hebben. Heb jij toch een vraag? Bekijk dan onderstaand onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 0180 23 41 41.

Wat is bpm? En wat is het verschil tussen bpm en btw?

Bpm is een belasting die alleen van toepassing is voor personenauto’s en motorrijtuigen (taxi’s en bestelauto’s zijn vrijgesteld) en is afhankelijk van de leeftijd van de auto, de nieuwprijs en de CO2-uitstoot. Het grote verschil met btw is dat btw een belasting is die op bijna alle goederen en diensten wordt geheven. Zo ook op auto’s. Bpm geldt alleen voor personenauto’s en motorrijtuigen.

Betaal ik bijtelling?

Als je de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé wil gebruiken betaal je bijtelling. Wil jij meer weten over de hoogte van de bijtelling? Of over het bijhouden van een rittenregistratie? Ga dan snel naar onze pagina over bijtelling.

Wat is de maximale leasetermijn?

De maximale leasetermijn is van veel factoren afhankelijk. Er is dus geen maximale leasetermijn vastgesteld. Benieuwd wat de maximale leasetermijn van de auto naar jouw keuze is? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Kan ik de auto ook vroegtijdig aflossen?

Door extra maandtermijnen te betalen, kun je de auto eerder aflossen. Daarnaast kun je er voor kiezen om het openstaande saldo te betalen. De genoemde mogelijkheden zijn overigens wel afhankelijk van waar je financial lease overeenkomst is afgesloten. Over het algemeen is het vroegtijdig aflossen van de auto boetevrij.

Wat gebeurt er als mijn contract afgelopen is?

Aan het eind van je leasetermijn ben jij de eigenaar van de auto. Zowel op economisch als juridisch vlak.

Kan ik ook met een negatieve BKR-codering een auto leasen?

De mogelijkheden zijn beperkt, maar het is zeker mogelijk! Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij kunnen je precies vertellen wat er mogelijk is.

Wat is een slottermijn? En waarom moet ik dit instellen?

Een slottermijn is het bedrag dat aan het einde van het contract nog openstaat. Dit bedrag bepaal je samen met je lease adviseur en moet in verhouding staan met de economische restwaarde van de auto.

Staan de maandelijkse termijnen en termijnbedragen vast?

De maandelijkse termijnen staan vast en het vastgestelde bedrag is dan ook het minimale wat je moet betalen. Bij een goede maand kun je er wel voor kiezen om een hoger bedrag af te lossen.

Kan ik de btw ook over het maandelijkse leasebedrag terugvorderen?

Dit is helaas niet mogelijk. Bij de aanschaf van je auto heb je de btw al volledig teruggevorderd. Het maandelijkse leasebedrag is daarom ook btw-vrij en niet terug te vorderen.

Waarom betaalt de bank alleen het bedrag zonder btw?

Net als bij alle andere zakelijke uitgaven, schiet je de btw van je auto zelf voor. Vervolgens kun je dit bij je eerste aangifte terugvorderen. Wil jij ook de btw door de bank laten voorfinancieren? Neem dan contact op met een van onze lease adviseurs. Zij kunnen je alles over de mogelijkheden vertellen.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Het grootste voordeel van financial lease is dat je al direct economisch eigenaar van de auto bent. Hierdoor kom je in aanmerking voor verschillende fiscale voordelen. Wil je meer over de voordelen weten? Ga dan naar onze pagina over financial lease.

Wat gebeurt er als ik met mijn onderneming stop?

Wat gebeurt er als ik met mijn onderneming stop? Als je stopt met je bedrijf, moet de auto ingelost worden. Wil een ander bedrijf de auto overnemen? Dan dien je hier goedkeuring voor te krijgen. Neem in dit geval dan ook altijd even contact met ons op.

Moet ik het onderhoud, de verzekering en wegenbelasting zelf betalen?

Het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zijn niet bij het leasebedrag inbegrepen.

Ben ik de eigenaar?

Een groot voordeel van financial lease is dat je direct na het tekenen van het leasecontract de economische eigenaar bent. De bank blijft gedurende de looptijd van het contract juridisch eigenaar van de auto.

Kom ik als startende ondernemer ook in aanmerking voor een lease auto?

Natuurlijk kunnen we startende ondernemers ook een voorstel doen! Een aandachtspunt hierbij is dat de investering in verhouding moet staan met jouw resultaat of toekomstige resultaat. Ook kunnen we om een aanbetaling van minimaal 20% van de aanschafprijs ex. btw vragen.

Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

De te aanleveren informatie is niet voor elke ondernemer hetzelfde. Dit is namelijk afhankelijk van de auto en de aanbetaling die je hebt gedaan. Heb je de auto snel nodig? Dan is het aan te raden om alvast een overzicht op te sturen van je recente jaarcijfers, een kopie van je KVK inschrijving en een kopie van de offerte. Wil je exact weten wat je moet aanleveren? Mail dan even naar info@scherpeleasedeal.nl

Kan ik alleen als ondernemer gebruik maken van financial lease?

Financial lease is een leasevorm die uitsluitend voor ondernemers is. Ben je particulier en wil je toch een auto leasen? Gelukkig zijn er nog heel veel andere leasevormen waar je gebruik van kunt maken.

De auto van mijn dromen staat niet op jullie website. Kan deze aan de lease voorraad toegevoegd worden?

Niet getreurd! Wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen. Zelfs als de auto van je dromen niet op de website staat, kun je hem wel gewoon bij ons leasen. Wil je eerst een offerte opvragen? Of heb je al een voorstel van een andere partij ontvangen? Wij kunnen je altijd een tegenaanbod doen.