MINI Cooper S leasen

De MINI is al lang niet meer zo MINI als zijn naam doet vermoeden. Het merk is hip, vooruitstrevend en ook het ontwerp is uniek. Wil jij voortaan in een stijlvolle auto naar je werk rijden? Dan kun je in het assortiment van MINI gegarandeerd een passende MINI vinden. Ben jij benieuwd welk model het best bij je past? Lees dan snel verder. Op deze pagina stellen we de populairste modellen aan je voor.

De geschiedenis van MINI gaat terug naar 1959. Sir Alec Issigonis kreeg in dat jaar de vraag een auto te ontwerpen die zowel zuinig, compact als goedkoop was. Daarnaast moest de auto ook nog plaats bieden aan vier personen. Een andere vereiste was dat er een bestaande motor van BMC moest gebruiken. Hij tekende de eerste MINI op een servetje. Deze schets werd tot leven gebracht door de British Motor Corporation. De A-serie motor van Austin is uiteindelijk voor de eerste MINI gebruikt. Issigonis plaatste deze motor dwars met voorwielaandrijving. Erg gewaagd voor die tijd! De eerste MINI verscheen in twee verschillende uitvoeringen: de Morris Mini Minor en de Austin Zeven. Op wat optische details na zijn beide auto’s identiek. Inmiddels bestaat het assortiment van MINI uit een ruim aanbod van verschillende auto’s. WIj hebben de populairste modellen voor je op een rijtje gezet.

De MINI Cooper S is het topmodel in het assortiment van MINI. Tegenwoordig wordt de MINI Cooper S gemaakt door de BMW groep met als doel dit model weer populair te maken. Inmiddels is dit zo goed gelukt dat het model populairder is dan de tijd waarin het model nog door MINI zelf werd gemaakt. Deze eerste generatie werd eerst alleen als sedan aangeboden. Dit veranderde toen in 2005 de MINI Cabrio werd gelanceerd. In 2007 werd het assortiment nog verder uitgebreid. De hedendaagse MINI Cooper S is een lust voor het oog. De auto heeft cirkelvormige dagrijverlichting, achterlichten met een Union Jack design en ook van binnen is de auto helemaal up-to-date. Touchscreen navigatie, Apple Carplay en Real-time Traffic Information zorgen ervoor dat je alle gemakken binnen handbereik hebt.

Om te zorgen dat je ook op de weg relaxed achter het stuur zit, kun je uit verschillende modi kiezen. Kies voor een groene rijstijl, voeg wat pit toe of iets er tussen in. in de groene modus rijdt de auto efficiënt door de motor te ontkoppelen als je geen gas geeft. De SPORT modus zorgt voor een directer stuurgevoel, een snelle acceleratie en zelfs de uitlaat doet mee. De uitlaat produceert een diepe grom waardoor je echt het sportgevoel beleeft. Wil je het beste van twee werelden? Kies dan voor MID.