MINI Countryman leasen

De MINI is al lang niet meer zo MINI als zijn naam doet vermoeden. Het merk is hip, vooruitstrevend en ook het ontwerp is uniek. Wil jij voortaan in een stijlvolle auto naar je werk rijden? Dan kun je in het assortiment van MINI gegarandeerd een passende MINI vinden. Ben jij benieuwd welk model het best bij je past? Lees dan snel verder. Op deze pagina stellen we de populairste modellen aan je voor.

De geschiedenis van MINI gaat terug naar 1959. Sir Alec Issigonis kreeg in dat jaar de vraag een auto te ontwerpen die zowel zuinig, compact als goedkoop was. Daarnaast moest de auto ook nog plaats bieden aan vier personen. Een andere vereiste was dat er een bestaande motor van BMC moest gebruiken. Hij tekende de eerste MINI op een servetje. Deze schets werd tot leven gebracht door de British Motor Corporation. De A-serie motor van Austin is uiteindelijk voor de eerste MINI gebruikt. Issigonis plaatste deze motor dwars met voorwielaandrijving. Erg gewaagd voor die tijd! De eerste MINI verscheen in twee verschillende uitvoeringen: de Morris Mini Minor en de Austin Zeven. Op wat optische details na zijn beide auto’s identiek. Inmiddels bestaat het assortiment van MINI uit een ruim aanbod van verschillende auto’s. WIj hebben de populairste modellen voor je op een rijtje gezet.

De MINI Countryman is een compacte SUV met een stoer design. De auto heeft een lengte van vier meter en biedt plaats aan de bestuurder en vier passagiers. Lekker ruim dus! De standaard versie van de MINI Countryman is uitgevoerd met voorwielaandrijving. Momenteel zijn er ook uitvoeringen beschikbaar die over de ALL4 vierwielaandrijving beschikken. Hierdoor presteert de auto niet alleen op de verharde weg optimaal, maar ook voor lichte off road situaties is de auto perfect te gebruiken. Het vermogen wordt verdeeld over de voor- en achteras. Op elk wegdek behoud je onder alle omstandigheden de benodigde controle. Ben jij al klaar om op avontuur te gaan?

Wil jij je auto naar wens personaliseren? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De auto is niet alleen qua exterieur aan te passen, ook qua motor kun je je hart ophalen. Tegenwoordig zijn er vier benzinemotoren en drie dieselmotoren beschikbaar. Het basismodel beschikt over een viercilinder motor met een vermogen van 98 pk. De Countryman is in 9 kleuren verkrijgbaar en kunnen met 4 contrasterende dakkleuren geleverd worden. Ook voor lange reizen biedt de Countryman alle comfort die je nodig hebt. De MINI heeft ruimte voor vijf mensen plus bagage. Op pad zonder dat je achterbak vol zit met koffers? Dan kun je de achterbank naar achter schuiven waardoor je passagiers van 13 cm meer beenruimte kunnen genieten.