Seat leasen

Van compacte stadsauto tot SUV met veel vermogen. In het lease aanbod van SEAT vind je altijd een auto die bij je wensen en rijstijl past. Wil jij weten of de auto’s van dit Spaanse merk bij je passen? Lees dan snel verder óf neem contact op met een van onze lease adviseurs. Zij geven je graag meer informatie over ons aanbod.

SEAT behoort samen met Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche tot de Volkswagen-groep. En in dat rijtje misstaat het merk zeker niet. Sociedad Española de Automóviles de Turismo is in 1950 opgericht door de Instituto Nacional de Industria, een Spaanse overheidsholding. het merk is de eerste Spaanse autofabrikant en gooit al vanaf het begin hoge ogen met zijn modellen. Het Spaanse automerk richtte zich de eerste jaren vooral op het produceren van de Fiat 1400. In 1956, slechts 6 jaar na oprichting, werden er al 10.000 auto’s geproduceerd. De Fiat 600 heeft de Spaanse auto-industrie pas echt op de kaart gezet. Van dit model werden honderdduizenden exemplaren gemaakt. Het partnerschap met Fiat duurde tot de jaren ’80. SEAT lanceerde zijn eigen zelf geproduceerde auto; de SEAT Ronda. Nederland is eerste afnemer van deze auto’s. Later volgt heel Europa.

Nog in hetzelfde decennium lanceert SEAT de SEAT Ibiza. Haar best verkopende auto ooit. Inmiddels worden Spaanse en Duitse technieken gecombineerd om een auto te creëren die zich onderscheidt van de massa. Uniek, betrouwbaar en een design waar je U tegen zegt. Dat is nog eens het beste van twee werelden combineren.